Nytt användningsområde för segelduk

Segelduk, det är oftast något man förknippar just med segling. Många tror att det är en segelduk som man använder när man sätter upp ett solsegel. klicka här för att läsa mer om skillnaden mellan solsegel och​ segelduk. Segelduk för båtar har skapats för att en båt ska ta sig framåt, genom vinden. Ett solsegel, är till för att skydda en plats mot sol, samt regn. 

Många väljer att låta sätta upp ett solsegel, över sin uteplats, sin altan eller sin balkong. Det istället för ett parasoll eller markis. Fördelen med ett segelduksliknande tygstycke är att du får en skyddad plats att vistas under.

Segeldukar är inte samma som solsegel

När det kommer till skillnader mellan segeldukar och solsegel så är det så att segelduk har en kortare livslängd. Sätter du upp ett solsegel, så håller det länge. Detta då man monterar fast det så att det är sträckt. Dessutom är ett taksegel i ett kraftigt bra material, som tål det mesta. Det tål UV-strålning samt att det är vattentätt! Om du vill ha ett bra solskydd för din uteplats, så är det bra att använda dig av just ett solsegel. Detta eftersom du kan få det skräddarsytt att exakt passa över din uteplats. Det gör att du direkt kan montera upp den, utan att själv behöva göra om något. 

Om du tycker att det låter som en bra idé detta med taksegel, så ska du se till att besöka Designsegel och deras hemsida och läsa mer.